tiistai 18. lokakuuta 2011

Juustoset

Olen alkanut inhota sanaa karppaus. Karppaus sitä, karppaus tätä. "Minä aloitin karppauksen ja elämäni muuttui täysin!" Haistakaa.
Eipä silti, uskon kyllä että vähähiilarinen ruokavalio on terveellinen, kunhan muistaa kohtuuden. En halua käyttää sanaa dieetti, koska eihän vegaanitkaan ole dieetillä, vaan he ovat muuttaneet ruokavalionsa pysyvästi (elleivät sitten jossain vaiheessa tule järkiinsä).
Blaadiblaadi blaa ja tsuppaduidaa, tässä resepti leivänkorvikkeisiin:

TARVITSET:

  • Kulho
  • Puuhaarukka tms. Kunhan joku millä sekoitat
  • Raastin (ellet ole sika ja ostat valmiiksi raastettua juustoa)
  • Uunipelti
  • Leivinpaperia
  • n. 150g raastettua juustoa (itse käytin kermajuustoa, mutta kannattaa kokeilla erilaisia juustoja)
  • 2 kananmunaa
  • 2 tl ruokasoodaa
  • n. 50 - 70g mantelijauhetta
  • pieni kourallinen esim. pellavarouhetta tai kaurahiutaleita, voi jättää poiskin.
  1. Sekoita kaikki ainekset kulhossa.
  2. Nostele lusikalla kekoja pellille.
  3. Paista 200 asteisessa uunissa n. 10 - 15 minuuttia, tai kunnes ovat hieman rusehtavia väriltään. Voit myös testata kypsyyttä hammastikulla. Jos juustoa ei tartu sisältä tikkuun, alkaa leivät olla valmiita.
Ihan halpaa lystiä tämä ei ole, sillä juusto ja mantelijauhe on aika tyyristä tavaraa. Toisaalta, olen aina ihmetellyt ihmisten tapaa täyttää vatsansa leivällä. Minulle leipä on enemmänkin jotain mitä nautiskellaan kahvin kanssa hyvillä täytteillä, tai kiireessä välipalaksi. Toisaalta, näiden leipästen rasvapitoisuus pitää kylläisenä.
Karkean arvion mukaan tällä reseptillä tehty leipä sisältää puolet vähemmän hiilareita kuin perinteinen ruisleipäviipale, ja proteiinia noin kolme kertaa enemmän. Rasvan määrä viisinkertaistuu, mutta kaloreita kertyy vain kymmenen enemmän. Siitä, onko tämä terveellistä vai ei, voi mennä keskustelemaan vaikka http://karppaus.info/ -sivuille. Ovat varmaan jo rutinoituneet väittelemään asiasta, ja varmaan kiinnostustakin löytyy enemmän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti