perjantai 28. lokakuuta 2011

Lista siitä miksi olen aina rahaton.

Lueskelin kaverini (ja ainoan lukijani) Kian blogia, jossa hän luetteloi "hottixii" satunnaisessa järjestyksessä kuvien kera. Olin hieman järkyttynyt löytäessäni Robert Pattisonin listalta, mutta kukin taaplaa tyylillään. Itse en ala tähän miekkosia listaamaan, vaikkakin voin mainita Zombie boy Rick Genestin olevan aika kärkilistoilla tällä hetkellä, mutta voisin blogille sopivaan tyyliin listata viisi ruokalajia, joita ilman en haluaisi elää. Kuvat eivät ole omia, vaan internetistä hakusanoilla etsittyjä. Pahoittelen jos loukkaan jonkun tekijänoikeuksia.

Tehtävä osoittautuikin hieman haastavaksi. Koska olen aika kädetön hakusanojen suhteen, en onnistunut löytämään kuvaa karitsan sisäfileestä ja vuohenjuustosta kirsikkapunaviinikastikkeessa. Tietynlainen äidin ja lapsen kohtaaminen lautasella on aina viehättänyt minua. Vähän kuin paistettu kana ja keitetyt munat.
Ei se mitään... laitetaan sitten kuva kilistä, sehän on melkein sama asia?

Blogin pitäjä on paha, paha ihminen.
Tortilloista sen sijaan oli helpompi löytää kuvaa.

Tortillat, tacot, salsat, quesadillat, kaikki menee.
Lihapullat maistuu sekä kylminä että kuumina, ja ovat pirullisen helppoja tehdä.

Leipä, sipulikeitto, korppujauhe... pelkästään jatketta vaihtamalla saa maku- ja koostumuseroja lihapulliin.
Kukaan ei muuten osaa tehdä yhtä hyvää savulohta kuin meidän isä. Tämä ei ole liioittelua, vaan kiistämätön totuus. Isän lohi ei ole ikinä liian kuivaa tai kosteaa, ja vain suolanmäärä saattaa toisinaan vaihdella.

Savulohesta saa tehtyä salaattia, pastaa, leivänpäällistä, tai sitä voi vedellä sellaisenaan ja aina on hyvää.
Viimeisenä joudun hieman häpeillen kertomaan olevani addiktoitunut cheddarjalapenoihin. Ja kyllä! Pakasteet kelpaa ihan hyvin. Olen yrittänyt kehitellä reseptiä, jossa voisin korvata leivityksen jotenkin, mutta vielä en ole sitä keksinyt. Joku oli näemmä käärinyt chilit pekoniin; ajatus jota itsekin olen harkinnut. Täytynee kokeilla.

Ehkä tää on joku tapa käsitellä ruokatraumoja, syömällä jotain karmean teollisestituotettua aina välillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti