sunnuntai 6. marraskuuta 2011

Halloween 2011

Bileet tulivat ja menivät... Ne olivat luultavasti menestys, mutta täysin varma en voi olla, sillä en muista loppuillasta paljon mitään. Booli ainakin osoittautui tehokkaaksi. Reseptiä en osaa tähän antaa, mutta muistelisin taikaliemen sisältäneen votkaa, omenamehua, omenalikööriä ja vissyä.


Karkkimadot omppujen sisällä oli kaunis näky, mutta
muutaman tunnin päästä madot olivat alkaneet sulaa.
Tarjolla oli vaikka ja mitä, pääpaino oli sanassa sokeri. Vatsa on edelleen kipeä kaikesta siitä hiilihydraattien määrästä, mutta olihan se sen arvoista.

Tein myös elämäni ensimmäiset kuppikakut. Koristeet tuli väännettyä ystäväni Kian kanssa pienehkössä kiireessä, mutta hyviä niistä tuli silti.







 TARVITSET:

  • Leivosvuokia tai leivospelti
  • Desimittoja
  • Yleiskone 

  • tai

  • Kulho ja
  • Sähkövatkain




VALTAVAT kuppikset
  • 100 g voita
  • 2 dl maitoa
  • 2 kananmunaa
  • 1,5 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl kaakaojauhetta
  • 1 tl sitruunamehua
  • ripaus suolaa
  • hilloa

Taikinaa riittää n. 8:aan kuppikakkuun.


  1. Ota kananmunat huoneen lämpöön hyvissä ajoin ennen taikinan tekoa. Jääkaappikylmä muna ei vaahtoudu hyvin. Kuumenna uuni n. 175 asteeseen.
  2. Sulata voi mikrossa tai kattilassa. Anna jäähtyä hetki.
  3. Vaahdota munat, sokeri ja vaniljasokeri kulhossa tehosekoittimella tai yleiskoneessa.
  4. Lisää maito voisulaan ja kaada seos sitten muna-sokerivaahdon sekaan.
  5. Sekoita loput kuivat aineet keskenään ja kaada sitten taikinan sekaan. Lisää sitruunamehu.
  6. Täytä vuoat hieman yli puoleen väliin ja paista uunin keskitasolla n. 20 minuuttia. Voit testata kypsyyttä välillä työntämällä hammastikku leivoksen keskelle. Jos tikku takertuu kiinni, ei leivos ole vielä valmis.
Anna leivosten jäähtyä huoneenlämmössä hetki. Leikkaa sitten leivoksesta "hattu" pois ja  koverra pikkulusikalla sisustaa pois. Täytä leivokset haluamallasi hillolla.

KUORRUTE:

TARVITSET:

  • Kulho
  • tehosekoitin
  • desimitta
  • pursotin tai leivinpaperia

  • 1 kananmunan valkuainen
  • 3 dl tomusokeria
  • 1 tl sitruunamehua

Vaahdota kananmunan valkuainen kovaksi vaahdoksi. Vaahdon pitäisi pysyä paikallaan kulhossa vaikka sen kääntäisi ylösalaisin. Vatkaa joukkoon tomusokeri ja sitruunamehu. Kaada kuorruten pursottimeen tai taiteile sellainen leivinpaperista ja pursota leivosten päälle. Anna kovettua.

Kokeilimme myös Outin ja Kian kanssa tehdä itse amerikkalaisten rakastamia candy coneja. Koska maissisiirapin hankkiminen osoittautui liian haastavaksi, kaivelimme esiin reseptin jossa karkit oli tehty vaahtokarkeista ja tomusokerista.
Kokemus oli vähintäänkin mielenkiintoinen.
Alkuperäinen ohje löytyy täältä.
Makuna kokemus... ei ehkä hyvä sellainen
 Ehkä jaksan jossain välissä kääntää ohjeen suomeksikin. Puolitimme ainesosien määrät, ja tuloksena oli kipollinen karkkia.





2 kommenttia:

  1. Jee, oli ne menestys. Candy coneja en kyllä lähtis suositteleen. Tekis mieli kokeilla, miltä niiden "pitäis" maistua sen maissisiirapin kanssa, koska noi ei ollu järin hyviä :D Toisin ku kuppikset, hillvalintakin oli halloweeniks jotenkin nappi.

    VastaaPoista
  2. Ne conet lähinnä maistui sokerille... ja sokerille. Ei ees imelälle sokerille, vaan jauhoiselle sokerille.

    VastaaPoista