torstai 24. marraskuuta 2011

Kievin kanaa (suutarilaisittain).

Mies ehdotti, että syötäisiin tänään Kievin kanaa. Selailin netistä erilaisia reseptejä ja totesin, että jos kerran ruoasta on niin monta eri versiota, niin kai sitä sopii minunkin työntää lusikkani soppaan ja muokata reseptiä omakseni. En sentään leikkimielisen harkinnan jälkeen tehnyt Kievin kanaa puumalalaisittain kalakukkohuijauksen inspiroimana.

TARVITSET

TÄYTE

  • pieni kulho (esim. pakasterasia tai murolautanen)
  • haarukka
  • pakastepussi tai minigrip



  • n. 100 g voita
  • kourallinen tuoretta persiljaa (tai pari lusikallista kuivattua)
  • nippu tuoretta timjamia (kts. ylhäällä)
  • 2 rkl sitruunamehua


  1. Ota voi kulhoon ja anna pehmetä huoneen lämmössä (30 min - tunti riittänee). Voit testata pehmeyttä haarukalla. (Ota myös broilerinfileet huoneenlämpöön odottamaan.)
  2. Huuhtele persilja ja timjami ja silppua ne sormin kulhoon voin sekaan.
  3. Lisää sitruunamehu.
  4. Sekoita voi, yrtit ja sitruunamehu haarukalla tasaiseksi seokseksi.
  5. Siirrä yrttivoiseos pakastepussiin ja laita pakastimeen kohmettumaan.
KANAT

  • leikkuulauta
  • (fileeraus)veitsi
  • elmukelmua
  • lihanuija
  • paistinpannu
  • lasta
  • vuoka
  • 2 lautasta

  • 4 broilerin rintafileetä maustamattomina
  • n. 100 g parmesaania raastettuna
  • ½ - 1 dl korppujauhoja
  • 2 kananmunaa
  • suolaa (n. 1 tl)
  • Jospa sitä jonain päivänä saisin kamerani takaisin,
    niin ehkä nämä kuvatkin paranisi.


  • voita paistamiseen

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 C.
  2. Raasta parmesaani ja sekoita se lautasella korppujauhojen sekaan
  3. Riko munat toiselle lautaselle ja sekoita joukkoon suolaa. Riko munien rakenne kunnolla.
  4. Leikkaa broilerin rintafileet varovasti auki. Aloita paksummasta reunasta ja viillä varovasti kohti toista reunaa. Varo ettei broileriin tule reikiä. Älä viillä loppuun asti vaan avaa filee sydämenmuotoiseksi pihviksi.
  5. Levitä avatut pihvit leikkuulaudalle ja peitä kelmulla. Varovasti nuiji fileitä ohuemmiksi mutta varo rikkomasta pintaa.
  6. Leikkaa jähmettyneestä yrttivoiseoksesta täytettä jokaisen pihvin sisään ja sulje pihvit.
  7. Varovasti uita fileitä ensin kananmunassa ja leivitä sitten parmesaani-korppujauhoseoksessa.
  8. Kuumenna nokare voita pannussa (5-6 astetta) ja paista fileitä molemmilta puolilta muutama minuutti. Leivityksen pitäisi muuttua kullankeltaiseksi. Käännä pihvejä varoen ettei täyte valu ulos.
  9. Paistovaihe
  10. Siirrä kanat uunivuokaan ja laita keskitasolle paistumaan n. 20 min. tai kunnes kypsiä. Voit testata kypsyyttä välillä varovasti viiltämällä yhtä filettä auki sen paksuimmasta kohdasta. Jos liha on valkoista, kana on kypsää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti