TARVITSET
- Veitsi
- Leikkuulauta
- Korkealaidallinen paistinpannu
- Lasta
- Lautanen
- 250 g porsaan sisä- ulkofilettä
- 1 pkt pekonia
- 2 dl kermaa
- 1 iso herkkusieni
- 1 sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- loraus (n. korkillinen) omenaviinietikkaa
- Suolaa, rouhittua mustapippuria, inkivääriä, paprikajauhetta, oreganoa, timjamia ja tuoretta persiljaa hienonnettuna.
- Pilko pekoni haluamasi kokoiseksi silpuksi.
- Paista kypsäksi, mutta älä täysin rapeaksi. Siirrä lautaselle odottamaan.
- Poista lihasta kalvot.
- Leikkaa liha ohuiksi, noin pikkurillin paksuisiksi suikaleiksi. Helpoiten onnistut jos leikkaat lihan ensin pihveiksi ja sitten pihvit suikaleiksi.
- Hienonna sipuli ja valkosipuli.
- Viipaloi herkkusieni haluamasikokoisiksi paloiksi.
- Paista possusuikaleita pekonirasvassa täydellä lämmöllä kunnes pinta muuttuu harmahtavaksi eikä punaisia kohtia näy. Käännä levyä pienemmälle ja lorauta lihan sekaan omenaviinietikkaa ja mausta liha suolalla, pippurilla, paprikajauheella ja inkiväärillä (suolaa esim. 1 tl, mustapippuria 2 tl ja inkivääriä 1 tl.)
- Lisää pannulle sipulit ja herkkusieni ja ruskista.
- Pienennä levyn lämpö 1 asteeseen ja kaada sekaan kerma. Keittele miedolla lämmöllä vähintään 15 min. Kerma saisi vähän keittyä kokoon. Kun kastike näyttää sopivan sakealta, lisää yrtit.
- Tarjoile esim. höyrytettyjen vihannesten kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti