torstai 2. helmikuuta 2012

Vaikeastilausuttavatvehnähommelit... (quesadillat)



Mikä ihmistä vaivaa, kun se ei osaa muuta kuin syödä... Kävin tänään testaamassa tuttavatoimittajalle ateriankorvikepatukoita ja -juomia... Vaikka en syönyt yhtään kokonaista patukkaa, niin sain varmasti yhden aterian verran kaloreita yms, mutta silti heti kotiin tultuani oli pakko tehdä ruokaa. Osittain ehkä siitä syystä, että olin aamusta asti odottanut pääseväni pannujen ääreen. Ehkä on myös ihan positiivista, että ruoanlaitto on taas tempaissut mukaansa.
Huomasin lukijamääräni tuplaantuneen. Jee! Nyt minulla on jo kaksi (melkein)kasvissyöjää seuraajissani, joten pakko oli kehitellä joku helppo kasvissapuska tapahtuman kunniaksi. Ja koska ruoan pitää olla sellaista mistä itsekin tykkään (ja minä en muuten pahemmin välitä kasviksista), niin jouduin vähän taas joustamaan viljattomasta ruokavaliostani (mitä nyt välillä pitsaa syön muutenkin) ja tekemään quese... queasa... qesa... NO VOI HEMMETTI!

Quesadilloja!

Mehikaanit varmaan syövät sombreerojaan lukiessaan ohjettani, mutta aina ei voi olla autenttinen. Metsästän edelleen hyvää salsaohjetta, joten en vielä kirjoita tänne ohjetta salsalle. Tässä käytin Pirullisen tulisen keittokirjan salsaohjetta, mutta en ihan ollut tyytyväinen lopputulokseen.

TARVITSET


  • 2 lautasta
  • Paistinpannu
  • Veitsi

  • tomaatin makuisia tortillalevyjä
  • punaista salsaa
  • quacamolea
  • juustoraastetta (esim. mozzarellaraaste)


Okei. Myönnän. Tämä vaatii pikkuisen kikkailua, mutta jos sinun annettiin leikata saksilla lapsena, luulisin motoriikkasi riittävän.


  1. Lämmitä pannu keskilämmöllä. Halutessasi voit sipaista hieman öljyä pinnalle.
  2. Aseta yksi tortillalevy pannulle, sivele päälle salsaa ja ripottele juustoraastetta.
  3. Ota toinen levy ja sivele se quacamolella ja aseta se tahna puoli alaspäin toisen tortillan päälle.
  4. Liu'ta varovasti tortillat lautaselle.
  5. Aseta toinen lautanen tortillan päälle ja varovasti kumoa tortilla ympäri.
  6. Liu'ta tortilla takaisin pannulle ja lämmitä hetki.
  7. Liu'uta takaisin lautaselle ja leikkaa kolmioiksi.


Quacamole


  • Tehosekoitin tms.
  • Veitsi
  • Tarjoilukulho

  • 2 kypsää avokadoa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • sitruunamehua
  • suolaa
  • mustapippuria
  • sokeria
  • chiliä
  1. Halkaise varovasti avokadot kiven ympäriltä. Kaiva kivi ulos toisesta puolikkaasta ja riivi kuoret pois. Laita avokadot kulhoon.
  2. Murskaa valkosipulinkynsi kulhoon.
  3. Soseuta avokado ja valkosipuli tahnaksi.
  4. Mausta suolalla, mustapippurilla, chilillä ja sitruunamehulla.
  5. Ripauta hyppysellinen suolaa antamaan mauille pyöreyttä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti