torstai 22. syyskuuta 2011

¡Ándale! ¡Ándale! ¡Arriba! ¡Arriba! ¡Epa¡ ¡Epa! ¡Epa! Yeehaw!"


Kesällä tuli pariin otteeseen tehtyä tortillarullia, joihin idean sain siskoltani. Netistä löytyy näihin erilaisia ohjeita, mutta tässä muutama itsekäyttämäni.
Kuvan presentaatio ei ehkä ole paras mahdollinen, mutta kelvatkoon nyt, kun kerrankin jonkinlainen kuva sapuskasta on saatavilla.



Tarvitset:

  • leikkuulauta
  • veitsi
  • kulhoja ja kippoja
  • coctailtikkuja

  • tortillapohjia (vehnä tai maissi)
  • ½ prk kermaviiliä (per n. 2dl tuorejuustoa)

Täyteyhdistemiä
  • paprikatuorejuusto, paistettu kana, mozzarellaraaste, ananas
  • kantarellituorejuusto, kylmäsavuporo, suolakurkku, ruohosipuli
  • yrttituorejuusto, aurinkokuivattu tomaatti, vuohenjuusto, tuore basilika

  1. Sekoita kermaviili ja tuorejuusto tasaiseksi.
  2. Pilko täytteet mahdollisimman hienoksi (tämä on tärkeää koostumuksen kannalta).
  3. Levitä ohuehko kerros kermaviili-juustotahnaa tortillalevylle.
  4. Ripottele haluamasi täytteet tortillalle.
  5. Kierrä tortilla varovasti mahdollisimman tiukaksi rullaksi ja kiinnitä coctailtikuilla.
  6. Leikkaa rulla n. 4cm pituisiksi paloiksi. Reunapaloista tulee yleensä melko epäherkullisen näköisiä, joten niitä ei kannata tarjoilla ainakaan vieraille, vaan ne voi popsia suoraan suuhunsa laaduntarkkailun nimissä.

Näin iloinen vegetaristi oli tortillarullistaan.
Vinkkejä:
  • Halutessasi voit yrittää valuttaa kermaviilistä ylimääräistä nestettä pois. Vuoraa esim. pienehkö siivilä kahvisuodattimella, kaada kermaviili suodattimeen ja anna valua jääkaapissa muutama tunti. (Laita jotain sen siivilän alle, ettei valu pitkin jääkaappia...)
  • Mausteiden lisääminen omien makumieltymysten mukaan on suotavaa.
  • Ohjeessa annettu tahnan määrä riittää n. 8-12 tortillapohjalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti