lauantai 15. lokakuuta 2011

Marenkihattarat.


Olen yrittänyt viime aikoina jättää turhat hiilarit pois ruokavaliosta, melko huonolla menestyksellä. Karkkihammasta kolottaa jatkuvasti. Siksi päätin tehdä vähäsokerisia marenkeja, jotka eivät maultaan ole kovinkaan ihmeellisiä, mutta koostumukseltaan mukavia. Otin taas vaihteeksi kuvankin, mutta ei kännykkäkameralla kovin upeita kuvia saa aikaan, varsinkin kun esillepanokin on mitä on.

TARVITSET:

  • Tehosekoittimen eikun siis sähkövatkaimen/monitoimikoneen
  • Uunipelti ja leivinpaperia
  • Lusikka
  • (Kulho)
  • 3 kananmunan valkuaista
  • 9 rkl canderel makeutusjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • (karkkiväriä)

  1. Erottele keltuaiset valkuaisista. Helpoiten tämä onnistuu kopauttamalla muna johonkin terävään kulmaan, niin että se halkeaa nätisti keskeltä. Valuttele valkuainen kulhoon/monitoimikoneeseen niin, että keltuainen pysyy kuorenpuolikkaassa.
  2. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vaahto on tarpeeksi kovaa silloin kun kupin voi kääntää nurin ilman että vaahto putoaa alas.
  3. Lisää sokeri ja makeutusaine ja mahdollinen karkkiväri.
  4. Lusikoi pieniä nokareita pellille.
  5. Paista 100 asteisessa uunissa n. 1h. Maista yhtä marenkia. Jos sisus tuntuu vielä pehmeältä, pienennä lämpöä 50 asteeseen ja paista vielä 30min-1h.
Edit:
Seuraavana päivänä totesin, ettei marenkeja kannata peittää, tai muuten koostumus muuttuu suussa öylättimäiseksi (ergo, tarttuu kitalakeen kiinni).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti