Joulutorttujen lomassa paistui myös suolapalaa |
Tomaattinyytit (en keksinyt parempaa nimeä, sorry)
TARVITSET
- Tiheä siivilä
- Kulho
- Voiveitsi tms
- Pullasuti
- Lasi tms.
- Veitsi
- Leikkuulauta
- (pyöreä muotti, haarukka)
- 1 pkt torttutaikinaa
- 4 dl yrttimaustettua tomaattimurskaa
- ½ paprika
- 1 varsiselleri
- 1 kananmuna
- suolaa, rouhittua mustapippuria, sokeria, tuoretta persiljaa silputtuna
- Laita uuni kuumenemaan 250 C.
- Ota torttutaikina sulamaan, kaada tomaattimurska varovasti siivilään ja anna ylimääräisen nesteen valua pois.
- Sekoita tomaattimurskan sekaan kulhossa mausteet paitsi persilja, n. 1 tl kutakin.
- Pilko paprika ja selleri pieniksi kuutioiksi.
- Leikkaa taikinalevyt neliöksi. Jos mahdollista, painele pyöreällä muotilla ruutujen keskelle ympyrä taikinan läpi.
- Levitä tomaattimurskaa ympyrän sisään, sirottele päälle paprika ja selleri sekä persiljasilppu.
- Sulje torttujen reunat keskelle, niin että muodostuu neliömäinen nyytti.
- Riko kananmunan rakenne lasissa haarukan avulla, voitele nyytit.
- Paista uunin keskitasolla kunnes pinta on kauniin kullanruskea ja tortut ovat kohonneet hyvin. Paistoaika n. 15 min. jos oikein muistan.
Sinihomejuustopiirakka
- ½ paprika
- 1 varsiselleri
- 7 kirsikkatomaattia halkaistuina
- 100 g sinihomejuustoa murennettuna
- 2 dl kuohukermaa
- 1 prk maustamatonta (leivonta)rahkaa
- 2 kananmunaa
- 2 dl juustoraastetta
- suolaa, mustapippuria
- Ota taikina sulamaan. Vuoraa siivilä kahvisuodattimella ja kaada maitorahka suodattimeen. Anna ylimääräisen nesteen valua pois. Voit välillä vaihtaa suodatinpussia. Valuta mahdollisimman kauan, mieluiten ainakin 20 min.
- Pilko kasvikset ja murenna sinihomejuusto.
- Kauli tai taputtele taikina piirakkavuoan pohjalle niin että reunat peittyvät, esipaista ohjeen mukaan 10 min. 200 C. HUOM! Jos piirakkavuoassa on paksu pohja, saattaa piirakka vaatia pidemmän paistoajan!
- Sekoita kulhossa kerma, valutettu rahka, kananmunat ja sinihomejuusto.
- Sirottele kasvikset mahdollisimman tasaisesti piirakalle ja kaada päälle kermaseos.
- Rouhi päälle mustapippuria ja halutessasi vähän suolaa.
- Ripottele juustoraaste piirakan päälle ja paista uunissa vielä 30 min.
- Anna jäähtyä ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti