sunnuntai 15. tammikuuta 2012

Muuttomiesten (tai -naisten) uuniperunat.

Suuntana itä-Helsinki. Itä meidän. Voi persus... Vaihdamme opiskelijaläävämme kaupungin tarjoamaan läävään. Muutto tuo myös hieman muutosta blogin sisältöön, mutta ei kovin radikaalisti. Uudessa asunnossa on nimittäin kaasuhella. Hyvästi grillivastukset ym. siis.

Ja kun sanoin uuden asunnon olevan läävä, niin tarkoitan sitä. Tilaratkaisultaan se on ihana, eikä vuokraakaan kiskota paljon, mutta ilmeisesti edelliset asukkaat olivat nähneet siivouksen tarpeettomaksi, siitä huolimatta että olivat selvästi tupakoineet sisällä. Kuvamateriaalia asunnon kunnosta löytyisi, mutta koska tämä on ruokablogi, en taida ladata niitä kuvia tänne.

Joka tapauksessa sain värvättyä kaverini Sonjan jelppimään asunnon pesussa (nimenomaan pesussa) ja korkkasimme samalla asunnon uunin. Koska suurin osa keittiövälineistä ja kaikki mausteet ovat yhä vanhalla asunnolla, piti keksiä ruoka joka ei paljon vaadi. Päädyimme uuniperunoihin lohitäytteellä.

TARVITSET

  • 2 kulhoa
  • Alumiinifoliota
  • Lusikka tms.
  • Veitsi ja leikkuulauta
  •  4 rosamunda perunaa
  • lämminsavustettua lohta fileenä (200-400g)
  • ½ pkt Viola tuorejuustoa, makuna aurinkokuivattu tomaatti
  • 1 prk ranskankermaa
  • tuoretta ruohosipulia
  • sitruuna
Halutessasi: suolaa, mustapippuria, öljyä

  1. Lämmitä uuni n. 225 C.
  2. Pese perunat ja jätä ne märiksi.
  3. Jos mahdollista, tee kuoriin pieniä viiltoja, hiero perunat öljyllä ja suolalla.
  4. Kääri perunat yksitellen folioon ja laita uunin keskiosaan ritilälle tunniksi. Käännä perunoita välillä jos käytät alalämpöä.
  5. Sekoita keskenään ranskankerma ja tuorejuusto kulhossa. (lisää mausteet)
  6. Silppua seoksen sekaan haluamasi määrä ruohosipulia.
  7. Poista kalafileestä nahka ja pieni lohi kulhoon.
  8. Kun perunat ovat kypsiä (kokeile kypsyyttä haarukalla tai hammastikulla, jos tikku menee läpi ovat perunat kypsiä) avaa folio ja viillä veitsellä ristikuvio perunan päälle. Varovasti purista perunaa niin että peruna hieman aukeaa.
  9. Täytä peruna ensin tahnalla, sitten kalalla. Purista päälle sitruunamehua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti