torstai 26. heinäkuuta 2012

Maailman helpoin suklaakakku

Hittolainen. Miksi en ole kokeillut tätä ennen? Tämä oli niin helppoa ja niin hyvää, että ihan hävettää. Nimittäin jauhoton suklaakakku. Alkuperäisen reseptin on kehittänyt (tai ainakin väittää kehittäneensä) Sara La Fountain, ja se löytyy täältä. Itse sormeilin reseptiä sen verran, että vaihdoin sokerin Steviaan ja koska olen pihi, ostin vain 200g suklaata joten vähensin muitakin ainesosia. Lisäksi kahvini oli chili-suklaakahvia, joten maku sai lisävivahteen. Vaihdoinpa vielä korppujauhot mantelirouheeseen. Mitä eroa muuten on Fazerin Tummalla suklaalla ja Taloussuklaalla? Samat ainesosat, samoissa suhteissa ja sama hinta. Höh. Onko niiden sulamisessa sitten jotain eroa? Minä nyt kuitenkin käytin tavallista tummaa suklaata, ja hyvin onnistui.

TARVITSET

200 g suklaata
2 kananmunaa
1 dl steviaa
0.5 dl mustaa kahvia
125 g voita
mantelirouhetta

  1. Sulata suklaa vesihauteessa. Lisää kuuma kahvi suklaan joukkoon nopeuttamaan sulamista. Kun suklaa on melkein sulanut, lisää joukkoon voi ja anna sulaa. Jätä jäähtymään.
  2. Vatkaa munien rakenne rikki ja sekoita joukkoon Stevia.
  3. Sekoita jäähtynyt suklaaseos kananmunien sekaan.
  4. Voitele ja leivitä matala kakku(tai piirakka-)vuoka mantelirouheella.
  5. Valuta taikina vuokaan ja paista 170C uunissa keskitasolla n.45 min.
  6. Anna jäähtyä ja tarjoile jäätelön kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti