Suosittelen tekemään salaatin valmiiksi jo edellisenä iltana, jotta se ehtii maustua.
TARVITSET:
Pieni valkokaalikaali
2 tl suolaa
2-3 rkl seesamiöljyä tai muuta paistoon sopivaa öljyä
1 punainen chili
½ sipuli
½ dl vettä
2 rkl (valko)viinietikkaa
ripaus sokeria
- Leikkaa kaali mahdollisimman hienoksi suikaleeksi ja laita kulhoon. Sirottele joukkoon suola, ja jätä jääkaappiin vähintään 2 tunniksi.
- Valuta kaalista irronut neste pois ja levitä kaalit talouspaperin tai puhtaan leivinliinan väliin ja painele varovasti kuiviksi. Kaada takaisin kulhoon.
- Tee sipulista ja chilistä ohuita suikaleita.
- Kuumenna öljy pienehkössä kattilassa ja lisää joukkoon chili ja sipuli, niin että ne hieman kuullottuvat.
- Lisää vesi ja sokeri ja sekoita kunnes sokeri on liuennut.
- Lisää etikka ja kuumenna seos kiehuvaksi. Nosta pois liedeltä ja anna jäähtyä.
- Kaada jäähtynyt liemi kaalin sekaan kulhoon, peitä kulho kannella ja anna maustua mielellään yön yli, mutta vähintään 2 tuntia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti