![]() |
Kännykän kameran huippuluokan kuvanlaatu... |
TARVITSET:
- paistinpannu
- leikkuulauta
- veitsi
- lasta tai puuhaarukka tms.
- kulho
- 1/3 kääryle- tai keräkaalia
- ½ pussia paprikasuikaleita pakasteena tai kaksi tuoretta paprikaa
- 1 punasipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 2-3 ruokalusikallista sinihomejuustoa
- (½ pussi herne-maissi-paprikaa)
- 1 paketti pekonia
- suolaa, mustapippuria, yrttejä
- Pilko kaikki vihannekset suikaleiksi ja sipulit renkaiksi.
- Pilko pekoni pieneksi silpuksi. Lisää silppu pannulle ja kuumenna pannu ensin täysille (6). Kun pekoni alkaa hieman tiristä, laske lämpö 3-4 asteeseen. Paista pekonia kunnes se saa hieman rapeutta. Nosta pekoni pannulta ja laita kulhoon odottamaan.
- Paista kaalia pekonirasvassa 4-5 asteessa välillä sekoitellen kunnes se alkaa saada vähän väriä ja pehmenee (n. 15 min).
- Lisää kaalin joukkoon paprika. Tarvittaessa lisää sekaan joko öljyä tai voita. Paista n. 5 min, edelleen välilä hämmentäen.
- Lisää joukkoon sipulit (ja he-ma-pa) ja paistettu pekoni. Paista vielä 5-10 min miedolla lämmöllä, niin että sipulitkin pehmenevät hieman.
- Väännä lämpö kokonaan pois ja ripottele joukkoon suolaa, mustapippuria ja yrttejä.
- Murustele sinihomejuusto paistoksen sekaan ja tarjoile.
HUOM! Annetut lämpötilat ja ajat ovat suuntaa antavia, seuraile siis ruoan koostumusta koko ajan. Toisin kuin vokit, tämän ruoan kasvisten ei tarvitse olla rapeita. Varo kuitenkin kypsentämästä kaikkea tasaiseksi mössöksi tai polttamasta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti