torstai 10. marraskuuta 2011

Viinapiru (Ja Igoriinan taikatemppu)

Mikään ei rauhoita krapulaista mieltä kuin synkkä aamumaisema etupihalla.
Krapula alkaa vihdoin helpottaa, ja aivoihin mahtuu muitakin ajatuksia kuin itseinho. Tosin pidän ehkä pullonkorkin kiinni vähän aikaa, jotta saan mielialani taas jokseenkin normaaliksi. Tai ainakin sillä mittapuulla mikä tähän asti on osoittautunut normaaliksi.
Sen sijaan kroppa kärsii edelleen. Olo on vetämätön, turpea ja herkkujen himoitseminen jäi päälle. Yritin kompensoida tätä kaikkea eilen tekemällä kanasalaattia, joka osoittautui sen verran herkulliseksi että itsekin yllätyin. Aikaa vain oli vähänlaisesti, sillä kello läheni jo puolta yötä kun viimein pääsin syömään, joten en ehtinyt ottaa kuvia tai kirjoittaa ylös mitään mitä tein. Joten ohje on melko suurpiirteinen. Ja kuten mainitsin, niin minulla oli kiire, joten menin siitä mistä aita on matalin, ostamatta kuitenkaan täysin valmista salaattia. Täytyy myös tunnustaa, että tarkoitus oli ostaa valmiiksi marinoitua kanaa, mutta jotenkin se käsi vain hakeutui sinne maustamattomaan pakettiin. Jouduin sitten hädissäni keksimään jotain millä saisi makua, ja niin se taikuri sitten hämmästyi itsekin temppuaan!

KANASALAATTI (olkoon sitten vaikka välimerellinen)

TARVITSET:


  • Kulho
  • Paistinpannu ja lasta
  • Leikkuulauta
  • Veitsi



  • broilerin rintafileitä
  • öljyä
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 1 tl vihreää currytahnaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • basilikaa
  • rosmariinia
  • broilerimaustetta
  • sitruunamehua



  • friseesalaattia
  • pikku suolakurkkuja
  • mini luumutomaatteja
  • fetaa ja aurinkokuivattua tomaattia (öljyssä)
  1. Huutele kaikki vihannekset paitsi säilykkeet.
  2. Halkaise tomaatit pituussuunnassa, pilko suolakurkut pieniksi kuutioiksi, revi salaatti. Lisää ainekset kulhoon.
  3. Leikkaa fileet pieniksi (noin 1cm x 1cm) kokoisiksi kuutioiksi.
  4. Kuumenna tilkka öljyä pannulla täydellä teholla.
  5. Lisää öljyyn tomaattipyree ja fileekuutiot.
  6. Vähennä lämpöä ja paista kanoja kunnes saavat vähän väriä (älä polta!).
  7. Lisää muut mausteet ja paista kanapalat kypsiksi.
  8. Anna kanapalojen jäähtyä, lisää sitten salaattiin ja kaada päälle fetakuutiot ja haluamasi määrä öljyä kastikkeeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti