TARVITSET
- Leikkuulaudan
- Veitsen
- Paistinpannun
- Lastan
- Kattilan
- Keskikokoisen vuoan
- n. 600-700 g sika-nauta jauhelihaa
- 1 sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- n. 500 g tomaattimurskaa (esim. chilillä maustettua)
- 1 tlk valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
- 1 kesäkurpitsa
- fetaa tai salaattijuustoa
- n. 100 g juustoraastetta
- oliiveja
voita paistamiseen ja vuoan voiteluun
Mausteeksi: suolaa, rouhittua mustapippuria, paprikajauhetta, oreganoa
- Laita uuni lämpenemään 200 C.
- Pilko sipuli ja valkosipuli haluaasi kokoiseksi silpuksi (voit jättää sipulin myös renkaiksi).
- Paista jauheliha ja sipulit voissa. Lisää mausteet.
- Pese kesäkurpitsa, poista siitä kannat ja viipaloi se hieman alle sentin paksuisiksi viipaleiksi.
- Voitele vuoka, lado kesäkurpitsaviipaleet pohjalle.
- Kiehauta kattilassa tomaattimurska ja anna sen jälkeen kiehua miedolla lämmöllä hieman kokoon (n. 15 min). Kaada sekaan pavut ja anna kiehua vielä tovi. Lisää oregano. Jos olet oikein kiireinen, voit valuttaa enimpiä nesteitä pois siivilässä.
- Sekoita jauhelihan joukkoon tomaattimurska ja pavut.
- Levitä jauheliha-tomaattimurka-papuseos kesäkurpitsojen päälle.
- Viipaloi oliivit ja sirottele ne vuokaan. Halutessasi voit vielä rouhia hieman lisää mustapippuria.
- Anna paistua uunin keskitasolla n. 20 min.
- Ota vuoka uunista ja sirottele päälle haluamasi määrä fetaa ja juustoraastetta. Laita takaisin uuniin ja anna olla vielä toiset 20 min, kunnes juusto on sulanut ja muuttunut kauniin väriseksi.
- Ota uunista lämmöt pois ja anna ruaon vetäytyä vielä muutama minuutti.
Jäimme ruoan valmistuttua hieman pohtimaan, että jos sapuska on alun perin tarkoitettu padaksi, niin se varmastikin tulisi sellaisessa myös valmistaa. Koska alkuperäisestä reseptistä ei ole minulla tietoa, voisin kuvitella, että homma onnistuisi mainiosti näillä samoilla raaka-ainemäärillä, ehkä lisäten desi vettä (kuten Kian blogissa oli kehotettu tekemään). Ensin kannattaa paistaa jauhelihat ja sipulit, lisätä ne valurautapataan ja kaataa tomaattimurska ja pavut päälle. Kesäkurpitsa kannattaisi kenties suikaloida tai kuutioida, freesata pannulla ja lisätä pataan. Kun kurpitsa ja pavut osoittaa pehmenemisen merkkejä, päälle ripotellaan feta ja juusto ja annetaan gratinoitua uunissa kuten edellä. Jos joku tätä versiota joskus jaksaa kokeilla ennen minua, niin anna palautetta toimivuudesta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti