lauantai 10. maaliskuuta 2012

Appelsiinikanaa uunissa


Viikonlopusta innostuneena jatkoin vielä tänään appelsiinilinjaani. Koska olen väsynyt, en jaksa listata tarvikkeita, pelkät tarveiaineet.

TARVITSET:


  • Hunajamarinoituja broilerin rintafileitä
  • Vihreitä kivettömiä oliiveja
  • Kirsikkatomaatteja
  • Valkosipulia
  • Kypsytettyä vuohenjuustoa
  • Suolaa, mustapippuria ja chiliä myllystä
  • Persiljaa ja timjamia, joko tuoreena tai kuivattuna


  1. Pyyhi ylimääräiset marinadit kanan pinnalta.
  2. Paista fileet pannulla niin että pinta saa väriä ja laita uunivuokaan.
  3. Sirottele päälle suolaa, mustapippuria ja chiliä.
  4. Leikkaa appelsiini kuorineen neljään lohkoon ja asetellaan vuoan reunoille kuori ylöspäin.
  5. Paista n. 225 C uunissa vartti.
  6. Ota appelsiinilohkot pois, purista lohkoista hieman mehua vuoan pohjalle.
  7. Puolita oliivit ja valkosipulit, silppua yrtit ja lisää ne vuokaan.
  8. Puolita tomaatit ja laita murennetun (saa olla isoja muruja vuohenjuuston kanssa vuokaan kanojen päälle.
  9. Paista vielä 10 min. tai kunnes kana on sisältä kypsää.

Appelsiini laskee aika paljon mehua, joten kana pysyy mehevänä eikä kuivu.

Hedelmäsalaatti, rucola ja esim.riisi sopii hyvin kaveriksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti