Ohje on melko suurpiirteinen, sillä en tajunnut taaskaan laittaa tarkkoja määriä ylös. Se on kuitenkin Valion reseptistä mukailtu.
Tein kaksi versiota, jotka eivät lopulta poikenneet toisistaan kovinkaan paljon, paitsi keittoajaltaan.
TARVITSET:
- Kattila
- Puuhaarukka tms. sekoittamiseen
- Vuoka tai pelti
- Leivinpaperia
- 2 dl kuohukermaa
- 1,5 - 2 dl sokeria
- 25 g voita
- loraus konjakkia, viskiä, brandy (tämä on vapaaehtoista, itse käytin Aramis -brandyä
Versio 1.
- Kuumenna n. 1 dl vettä kattilassa. Sekoita joukkoon sokeria muutama desi, jotta saat sakeahkoa nestettä.
- Mittaa 0,5 dl sokerilientä ja sekoita joukkoon loraus brandyä tms. (Ylimääräisen sokeriliemen voi heittää pois.)
- Sekoita kattilassa sokeriliemi, 25g voita, 2 dl sokeria, 2 dl kuohukermaa ja kuumenna kiehuvaksi.
- Alenna lämpöä, mutta anna seoksen kiehua koko ajan.
- Sekoita seosta mielellään koko ajan, jotta se ei pääse palamaan pohjaan. Itse keittelin seosta jotakuinkin yli puoli tuntia, mutta saat tarkistettua valmistumisen myös tiputtamalla pienen määrän toffeeta kylmään veteen. Jos seos kohmettuu sen sijaan että liukenee veteen, alkaa toffee olla valmista.
- Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja anna jäähtyä. Kun toffee on kovettunut, leikkaa se paloiksi ja kääri esim. folioon.
Versio 2.
- Tee kuten edellinen, mutta jätä sokeriliemi pois, vähennä sokerinmäärä 1,5 dl:aan (ja lisää vain korkillinen brandyä).
Jos seokset eivät millään saostu, lisää joukkoon sokeria pieninä määrinä.
Nämä toffeet ovat sen verran tahmeita, ettei kannata säilytellä sellaisenaan. Itse käärin toffeet alumiinifolioon, ja sidoin kiinni kaapista löytyneellä olkinarulla. Lopputulos on vähintäänkin itsetehdyn näköinen.
Älä yritä käyttää ruokakermaa kuohukerman sijaan, se ei vaan toimi... kokeiltu on.
Älä yritä käyttää ruokakermaa kuohukerman sijaan, se ei vaan toimi... kokeiltu on.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti