sunnuntai 15. tammikuuta 2012

Rahkatorttu

TARVITSET

  • 2 kpl taikinakulhoja
  • sähkövatkain tms.
  • korkealaitainen, pieni uunipelti (leivinpaperia)
  • raastin (parmesaaniraastin on kätevin tässä tapauksessa)
  • veitsi


Täyte:
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 prk rahkaa
  • 6 palaa Kalev mustikkavalkosuklaata
  • 1 lime
  • tuoreita mansikoita
  • hieman sokeria tai makeutusainetta
Pohja:


  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 dl kookosmaitoa
  • 1 rkl sokeria
  • 50 g vehnäjauhoja
  • ripaus suolaa
  • (voita)
  1. Täytettä varten vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi, lisää sekaan rahka.
  2. Raasta suklaa ja limen kuori vaahtoon.
  3. Pilko mansikat pieniksi (muista kuitenkin poistaa kannat) ja lisää ne vaahdon sekaan myös.
  4. Lisää haluamasi määrä sokeria. Vaahdon ei kuitenkaan tarvitse olla liian makeaa.
  5. Laita jääkaappiin maustumaan vähintään pannarin tekemisen ajaksi. Mitä kauemmin täyte maustuu, sitä parempaa siitä tulee.
  1. Vatkaa kerma  pohjaa varten jälleen löysäksi vaahdoksi.
  2. Vatkaa toisessa kulhossa munat ja sokeri.
  3. Kaada sokeri-kananmunavaahto kerman sekaan koko ajan sekoittaen.
  4. Lisää vehnäjauhot ja suola sekoittaen.
  5. Vatkaa joukkoon kookosmaito.
  6. Anna taikinan seistä huoneenlämmössä n. 30 min.
  7. Kuumenna uuni 225 C.
  8. Jos sinulla on puhdas korkealaitainen pieni pelti, laita siihen nokare voita ja kuumenna pelti uunissa keskitasolla kunnes voi sulaa. Muussa tapauksessa kuumenna peltiä hetki ja vuoraa se sitten leivinpaperilla.
  9. Kaada taikina pellille ja anna paistua 20 - 30 min. tai kunnes väri on kullanruskea.
  10. Anna pohjan jäähtyä kunnolla. Kuuma pohja juoksuttaa täytteen.
  11. Levitä noin puolet täytteestä tassaisesti pohjalle ja kääri torttu rullalle. Jos täytettä tursuu yli, kaavi ne tortun päälle. Käytä loput täytteestä niinikään tortun peittämiseen. Koristele haluamallasi tavalla.
Ripottele tortun päälle vähän kokaiinia, anteeksi siis tomusokeria...
VINKKI: Vaahto soveltuu jälkiruoaksi myös sellaisenaan!
Halutessasi sivele pohjalle hilloa ennen rahkan levitystä. Se tuo lisää makeutta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti