sunnuntai 22. tammikuuta 2012

Talvinen kanasalaatti

Ensimmäinen päivä uudella asunnolla. Tavarat alkaa olla lähes paikoillaan ja huoneet alkavat tuntua jopa viihtyisiltä. Kaipaisin hieman tyylikkyyttä sisustukseen, mutta ilman kunnon tuloja on kai turha haaveilla hienoista huonekaluista. Mutta jos ei saa uusittua sisustusta, niin voi ainakin hankkia uusia ruokakokemuksia. Lämpimät salaatit ovat vielä uusi tuttavuus, ja tämän ensiyritykseni alkuperäisohje löytyy Pastanjauhajien blogista. Kaipasin kuitenkin vähän ruokaisampaa pöperöä, joten lisäilin salaattiin kanaa ja paprikaa. Vähesin myös hieman öljyn määrää. Salaatti on makumaailmaltaan raikas ja siinä on aavistus jälkipoltetta. Maustetahna sopisi erinomaisesti myös uunijuureksille.

TARVITSET:


  • Kattila
  • Veitsi
  • Vuoka
  • Leikkuulauta
  • Mortteli (huhmare)
  • Kulho
  • Salaattiottimet tai pihdit

  • 400 g marinoimatonta broileria kuutioituna
  • juoksevaa hunajaa
  • sitruunamehua
  • ½ paprika suikaloituna
  • 400-500 g halkaistuina ja n. 3 cm paloina
  • 1 sitruuna
  • 1 appelsiini
  • 3 kypsää avokadoa viipaloituna (kivi ja kuoret poistettuna)
  • 1-2 rasiaa salaattisekoista (esim. punasalaatti ja vuonankaali mix)
  • punaviinietikkaa
  • oliiviöljyä
  • 2 kuivattua chiliä
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1,5 dl creme fraichea
  • paahdettuja siemeniä
  • broilerimaustetta
  • (meri)suolaa
  • mustapippuria
  • 1 tl juustokuminaa
  • 2 tl timjamia



  1. Laita uuni kuumenemaan 180 C.
  2. Paista broilerikuutiot pienessä määrässä öljyä. Lorauta paistamisen alkuvaiheessa sekaan hieman hunajaa ja sitruunamehua (n. 1 rkl molempia) ja paista kypsäksi. Mausta broilerimausteella, suolalla ja mustapippurilla haluamassasi suhteessa. Laita sivuun odottamaan.
  3. Keitä porkkanat suolatussa vedessä lähes kypsiksi (haarukan tulisi mennä porkkanan läpi) ja valuta vesi pois.
  4. Tee maustetahna morttelissa. Jauha ensin suola, mustapippuri, juustokumina ja kuivatut chilit mahdollisimman hienoksi. Lisää timjami ja valkosipuli ja murskaa. Lorauta hieman oliiviöljyä ja punaviinietikkaa sekaan ja sekoita tahna sopivan juoksevaksi.
  5. Kaada porkkanat vuokaan ja lisää sekaan paprika. Sivele maustetahnalla.
  6. Halkaise appelsiini ja sitruuna ja laita ne vuokaan porkkanoiden ja paprikasuikaleiden viereen. Laita vuoka uuniin ja anna paahtua 20 min.
  7. Ota appelsiinin ja sitruunan puolikkaat pois vuoasta ja lisää uuniin lämpö 250 C:een ja paahda vihanneksia vielä 10 min.
  8. Purista sitruunan ja appelsiinin puolikkaista mehut pieneen kulhoon. Esim. tällaiset pihdit ovat erittäin kätevät tähän tarkoitukseen, ja toimivat myös salaattiottimina.
  9. Lisää mehun joukkoon reilu loraus oliiviöljyä ja reilu 1-2 korkillista punaviinietikkaa. Mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita. Tämä toimii salaatin kastikkeena
  10. Kaada porkkanat ja paprikat kulhoon ja lisää sekaan viipaloidut avokadot sekä paistetut kanakuutiot. Kaada sekaan kastike ja sekoita kunnolla.
  11. Sekoita joukkoon salaattisekoitus.
  12. Annostele salaatti lautasille. Sirottele paahdetut siemenet ja lusikoi hieman creme fraichea päälle. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti