Ja koska valmiit mausteseokset sisältävät vaikka ja mitä, ajattelin, että ehkä yritän maustaa kanat tällä kertaa ihan itse. Lopputulos oli varsin tyydyttävä, vaikka ei vastaa täysin Hesen tortillaa.
MAJONEESI:
TARVITSET
- Ritilä
- Lautanen
- Kulho
- Tehosekoitin/sauvasekoitin
- 170 g valmista majoneesia maustamattomana
- 1 keskikokoinen paprika
- mustapippuria
- chiliä
- suolaa
Paahdettu paprika. Kuori irtoaa kuin itsestään. |
- Kuumenna uuni täysille (yleensä 300 C) ylälämmöllä ja laita ritilä mahdollisimman ylös, mutta ei niin ylös että paprika koskettaa ylävastusta.
- Huuhtele paprika (mutta älä poista kantaa tms.) ja laita se uuniin. Paahda kuorta n. 30 min, käännellen aina 10 min välein, niin että kuoresta tulee lähes kauttaaltaan musta.
- Siirrä paprika varovasti lautaselle ja anna jäähtyä.
- Irrota paprikasta kuoret ja kanta, halkaise se käsin ja irrota siemenet sisältä.
- Laita paprika kulhoon (voit myös jättää hieman kuorta mukaan) tai tehosekoittimeen ja hienonna tasaiseksi.
- Lisää paprikatahnan joukkoon majoneesi ja mausteet.
- Tarkista maku. Lisää halutessasi mausteita tai majoneesia.
MAUSTESEOS
TARVITSET
- Pieni kulho tai pakasterasia
- Lusikka
- 3 tl sipulijauhetta
- 3 tl suolaa
- 2 tl mustapippuria
- 2 tl paprikajauhetta
- 1 tl ruokosokeria tai tavallista sokeria
- 1 tl valkosipulijauhetta
- chilijauhetta
- cayannepippuria
Sekoita mausteet keskenään kulhossa tai pakasterasiassa. Seos säilyy tiiviin kannen alla.
TORTILLAT
TARVITSET
- Paistinpannu
- Paistinlasta
- Leikkuulauta
- Veitsi
- Tuslaaki (siivilä)
- Vehnätortilloja
- Maustamattomia broilerin filesuikaleita
- Jäävuorisalaattia
- Avokado
- Säilöttyjä jalapenoja
- Fetaa
- Tomaatteja
- Öljyä
- Ota filesuikaleet huoneenlämpöön.
- Revi salaatti ja huuhtele se tuslaakissa.
- Pese tomaatit ja kuutioi.
- Suikaloi kurkku.
- Halkaise avokado varovasti kiven ympäriltä, poista kivi ja revi kuoret irti. Viipaloi avokado.
- Kuumenna tilkka öljyä pannulla (6) ja lisää kanasuikaleet. Pienennä lämpö 4:ään ja ruskista suikaleita kunnes kypsiä (voit tarkistaa kypsyyden puolittamalla muutaman suikaleen paistinlastan avulla. Liha on kypsää kun se on valkoista sisältä ja leikkautuu helposti). Vähennä lämpö 1:een.
- Lisää haluamasi määrä mausteseosta suikaleiden joukkoon (n. 3 tl per 250 g) ja lorauta pannulle pieni määrä vettä mausteiden tasoittumiseksi. Kun vesi on haihtunut, käännä lämpö pois.
- Lämmitä tortillalevyt uunissa tai mikrossa, sirottele täytteitä keskelle pitkittäissuunnassa. Varo täyttämästä liikaa.
- Sulje tortilla taittamalla alareuna hieman ylös ja rullaa sivuttain. Voit helpottaa sulkemista hammastikuilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti