tiistai 6. joulukuuta 2011

Kanatortillat


Koska vietän suurimman osan ajastani koulun ja työn parissa, en ehdi erityisemmin käydä kaupassa. Siksi pyysin miestä hakemaan eilen safkatarpeet. No, sillä itselläänhän on taas menoa, joten se osti tortillatarpeet yksin mulle. Harmi vain, että tomaatteja on jopa kaksi kappaletta, joten en voinutkaan tehdä itse salsaa. Mutta onneksi hätä ei ollut minkään näköinen, sillä jääkaapista löytyi kuitenkin purkki majoneesia ja pari paprikaa. Päätin tehdä vähän Hesburgerin mukaisia tortilloja paprikamajoneesin kera. En edes yritä valmistaa majoneesia itse, ainakaan sellaisena päivänä kun kaupat eivät ole auki jotta saisin lisää tarvikkeita yrityksen epäonnistuessa.
Ja koska valmiit mausteseokset sisältävät vaikka ja mitä, ajattelin, että ehkä yritän maustaa kanat tällä kertaa ihan itse. Lopputulos oli varsin tyydyttävä, vaikka ei vastaa täysin Hesen tortillaa.

MAJONEESI:

TARVITSET

  • Ritilä
  • Lautanen
  • Kulho
  • Tehosekoitin/sauvasekoitin

  • 170 g valmista majoneesia maustamattomana
  • 1 keskikokoinen paprika
  • mustapippuria
  • chiliä
  • Paahdettu paprika. Kuori irtoaa kuin itsestään.
  • suolaa



  1. Kuumenna uuni täysille (yleensä 300 C) ylälämmöllä  ja laita ritilä mahdollisimman ylös, mutta ei niin ylös että paprika koskettaa ylävastusta.
  2. Huuhtele paprika (mutta älä poista kantaa tms.) ja laita se uuniin. Paahda kuorta n. 30 min, käännellen aina 10 min välein, niin että kuoresta tulee lähes kauttaaltaan musta.
  3. Siirrä paprika varovasti lautaselle ja anna jäähtyä.
  4. Irrota paprikasta kuoret ja kanta, halkaise se käsin ja irrota siemenet sisältä.
  5. Laita paprika kulhoon (voit myös jättää hieman kuorta mukaan) tai tehosekoittimeen ja hienonna tasaiseksi.
  6. Lisää paprikatahnan joukkoon majoneesi ja mausteet.
  7. Tarkista maku. Lisää halutessasi mausteita tai majoneesia.


MAUSTESEOS

TARVITSET


  • Pieni kulho tai pakasterasia
  • Lusikka

  • 3 tl sipulijauhetta
  • 3 tl suolaa
  • 2 tl mustapippuria
  • 2 tl paprikajauhetta
  • 1 tl ruokosokeria tai tavallista sokeria
  • 1 tl valkosipulijauhetta
  • chilijauhetta
  • cayannepippuria


Sekoita mausteet keskenään kulhossa tai pakasterasiassa. Seos säilyy tiiviin kannen alla.

TORTILLAT

TARVITSET


  • Paistinpannu
  • Paistinlasta
  • Leikkuulauta
  • Veitsi
  • Tuslaaki (siivilä)

  • Vehnätortilloja
  • Maustamattomia broilerin filesuikaleita
  • Jäävuorisalaattia
  • Avokado
  • Säilöttyjä jalapenoja
  • Fetaa
  • Tomaatteja
  • Öljyä



  1. Ota filesuikaleet huoneenlämpöön.
  2. Revi salaatti ja huuhtele se tuslaakissa.
  3. Pese tomaatit ja kuutioi.
  4. Suikaloi kurkku.
  5. Halkaise avokado varovasti kiven ympäriltä, poista kivi ja revi kuoret irti. Viipaloi avokado.
  6. Kuumenna tilkka öljyä pannulla (6) ja lisää kanasuikaleet. Pienennä lämpö 4:ään ja ruskista suikaleita kunnes  kypsiä (voit tarkistaa kypsyyden puolittamalla muutaman suikaleen paistinlastan avulla. Liha on kypsää kun se on valkoista sisältä ja leikkautuu helposti). Vähennä lämpö 1:een.
  7. Lisää haluamasi määrä mausteseosta suikaleiden joukkoon (n. 3 tl per 250 g) ja lorauta pannulle pieni määrä vettä mausteiden tasoittumiseksi. Kun vesi on haihtunut, käännä lämpö pois.
  8. Lämmitä tortillalevyt uunissa tai mikrossa, sirottele täytteitä keskelle pitkittäissuunnassa. Varo täyttämästä liikaa.
  9. Sulje tortilla taittamalla alareuna hieman ylös ja  rullaa sivuttain. Voit helpottaa sulkemista hammastikuilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti