tiistai 20. syyskuuta 2011

Ituhipin iltapala

Koska blogini ainut lukija on kasvissyöjä, seuraava resepti on omistettu hänelle.

Kyseessä on siis kiva suolainen purtava, josta useimmat barbaaritkin pitävät sen rasvapitoisuuden takia.


Tarvitset:

  • Leikkuulauta
  • Veitsi
  • Paistinpannu + lasta
  • Uunipelti


  • 1 munakoiso
  • 1 prk punaista pestoa
  • 1 pkt halloumjuustoa
  • 1 pussi pinjansiemeniä
  • voita paistamiseen


  1. Viipaloi munakoiso pituussuunnassa n. 0,5 - 1cm paksuisiksi viipaleiksi.
  2. Paista viipaleita molemmin puolin pannulla, jotta saavat hieman väriä. Tämä myös poistaa hieman nestettä munakoisosta.
  3. Asettele viipaleet uunipellille, levitä päälle ohuehko kerros pestoa.
  4. Ripottele pinjansiemeniä (voit halutessasi murskata ne pienemmäksi morttelissa tms.) peston päälle.
  5. Viipaloi halloumi ohuehkoiksi siivuiksi (n. 0,5 cm on aika hyvä) ja asettele ne munakoisojen päälle.
  6. Paista satsi uunissa, n. 225-250 asteessa, halloum on sulanut. Anna jäähtyä hetki ennen syömistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti