torstai 22. syyskuuta 2011

¡Ándale! ¡Ándale! ¡Arriba! ¡Arriba! ¡Epa¡ ¡Epa! ¡Epa! Yeehaw!"


Kesällä tuli pariin otteeseen tehtyä tortillarullia, joihin idean sain siskoltani. Netistä löytyy näihin erilaisia ohjeita, mutta tässä muutama itsekäyttämäni.
Kuvan presentaatio ei ehkä ole paras mahdollinen, mutta kelvatkoon nyt, kun kerrankin jonkinlainen kuva sapuskasta on saatavilla.



Tarvitset:

  • leikkuulauta
  • veitsi
  • kulhoja ja kippoja
  • coctailtikkuja

  • tortillapohjia (vehnä tai maissi)
  • ½ prk kermaviiliä (per n. 2dl tuorejuustoa)

Täyteyhdistemiä
  • paprikatuorejuusto, paistettu kana, mozzarellaraaste, ananas
  • kantarellituorejuusto, kylmäsavuporo, suolakurkku, ruohosipuli
  • yrttituorejuusto, aurinkokuivattu tomaatti, vuohenjuusto, tuore basilika

  1. Sekoita kermaviili ja tuorejuusto tasaiseksi.
  2. Pilko täytteet mahdollisimman hienoksi (tämä on tärkeää koostumuksen kannalta).
  3. Levitä ohuehko kerros kermaviili-juustotahnaa tortillalevylle.
  4. Ripottele haluamasi täytteet tortillalle.
  5. Kierrä tortilla varovasti mahdollisimman tiukaksi rullaksi ja kiinnitä coctailtikuilla.
  6. Leikkaa rulla n. 4cm pituisiksi paloiksi. Reunapaloista tulee yleensä melko epäherkullisen näköisiä, joten niitä ei kannata tarjoilla ainakaan vieraille, vaan ne voi popsia suoraan suuhunsa laaduntarkkailun nimissä.

Näin iloinen vegetaristi oli tortillarullistaan.
Vinkkejä:
  • Halutessasi voit yrittää valuttaa kermaviilistä ylimääräistä nestettä pois. Vuoraa esim. pienehkö siivilä kahvisuodattimella, kaada kermaviili suodattimeen ja anna valua jääkaapissa muutama tunti. (Laita jotain sen siivilän alle, ettei valu pitkin jääkaappia...)
  • Mausteiden lisääminen omien makumieltymysten mukaan on suotavaa.
  • Ohjeessa annettu tahnan määrä riittää n. 8-12 tortillapohjalle.

tiistai 20. syyskuuta 2011

Ituhipin iltapala

Koska blogini ainut lukija on kasvissyöjä, seuraava resepti on omistettu hänelle.

Kyseessä on siis kiva suolainen purtava, josta useimmat barbaaritkin pitävät sen rasvapitoisuuden takia.


Tarvitset:

  • Leikkuulauta
  • Veitsi
  • Paistinpannu + lasta
  • Uunipelti


  • 1 munakoiso
  • 1 prk punaista pestoa
  • 1 pkt halloumjuustoa
  • 1 pussi pinjansiemeniä
  • voita paistamiseen


  1. Viipaloi munakoiso pituussuunnassa n. 0,5 - 1cm paksuisiksi viipaleiksi.
  2. Paista viipaleita molemmin puolin pannulla, jotta saavat hieman väriä. Tämä myös poistaa hieman nestettä munakoisosta.
  3. Asettele viipaleet uunipellille, levitä päälle ohuehko kerros pestoa.
  4. Ripottele pinjansiemeniä (voit halutessasi murskata ne pienemmäksi morttelissa tms.) peston päälle.
  5. Viipaloi halloumi ohuehkoiksi siivuiksi (n. 0,5 cm on aika hyvä) ja asettele ne munakoisojen päälle.
  6. Paista satsi uunissa, n. 225-250 asteessa, halloum on sulanut. Anna jäähtyä hetki ennen syömistä.