- 2 kpl taikinakulhoja
- sähkövatkain tms.
- korkealaitainen, pieni uunipelti (leivinpaperia)
- raastin (parmesaaniraastin on kätevin tässä tapauksessa)
- veitsi
Täyte:
- 2 dl kuohukermaa
- 1 prk rahkaa
- 6 palaa Kalev mustikkavalkosuklaata
- 1 lime
- tuoreita mansikoita
- hieman sokeria tai makeutusainetta
- 2 dl kuohukermaa
- 1 dl kookosmaitoa
- 1 rkl sokeria
- 50 g vehnäjauhoja
- ripaus suolaa
- (voita)
- Täytettä varten vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi, lisää sekaan rahka.
- Raasta suklaa ja limen kuori vaahtoon.
- Pilko mansikat pieniksi (muista kuitenkin poistaa kannat) ja lisää ne vaahdon sekaan myös.
- Lisää haluamasi määrä sokeria. Vaahdon ei kuitenkaan tarvitse olla liian makeaa.
- Laita jääkaappiin maustumaan vähintään pannarin tekemisen ajaksi. Mitä kauemmin täyte maustuu, sitä parempaa siitä tulee.
- Vatkaa kerma pohjaa varten jälleen löysäksi vaahdoksi.
- Vatkaa toisessa kulhossa munat ja sokeri.
- Kaada sokeri-kananmunavaahto kerman sekaan koko ajan sekoittaen.
- Lisää vehnäjauhot ja suola sekoittaen.
- Vatkaa joukkoon kookosmaito.
- Anna taikinan seistä huoneenlämmössä n. 30 min.
- Kuumenna uuni 225 C.
- Jos sinulla on puhdas korkealaitainen pieni pelti, laita siihen nokare voita ja kuumenna pelti uunissa keskitasolla kunnes voi sulaa. Muussa tapauksessa kuumenna peltiä hetki ja vuoraa se sitten leivinpaperilla.
- Kaada taikina pellille ja anna paistua 20 - 30 min. tai kunnes väri on kullanruskea.
- Anna pohjan jäähtyä kunnolla. Kuuma pohja juoksuttaa täytteen.
- Levitä noin puolet täytteestä tassaisesti pohjalle ja kääri torttu rullalle. Jos täytettä tursuu yli, kaavi ne tortun päälle. Käytä loput täytteestä niinikään tortun peittämiseen. Koristele haluamallasi tavalla.
![]() |
Ripottele tortun päälle vähän kokaiinia, anteeksi siis tomusokeria... |
Halutessasi sivele pohjalle hilloa ennen rahkan levitystä. Se tuo lisää makeutta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti