tiistai 31. tammikuuta 2012

Tulista ja makeaa


Sinne meni. Mies nimittäin. Pois lähti, eikä takaisin tule... paitsi taas ensiviikolla, kun tulee vapaille töistä (ei siis mistään perkeleen armeijasta kuitenkaan). Itse ampaisin koulun päätteeksi kauppaan ostamaan vuohenjuustoa. mies kun ei erityisesti välitä sen mausta. Sattuipa niin, että jauheliha oli tarjouksessa, joten mielikuvituksettomasti päätin jälleen tehdä pihvejä. Mutta hei, jos ruokakaupasta pääsee ulos ilman että ostokset maksavat yli 6 euroa, niin väliäkö sillä jos vähän joutuu itseään toistamaan. Kotosalle päästyäni kaivelin kaappeja löytääkseni sopivia makuyhdistelmiä. Ja kuinka ollakaan, tämä osoittautui yhdeksi niistä harvoista kerroista, kun lähes täysin omasta päästä sävelletty sapuska onnistui ilman kummallisia sivumakuja tai epämääräisä makuyhdistelmiä. Hieman hiomista sapuska vaatii, jotta maut saisivat lisää syvyyttä, mutta tällä kertaa mentiin näillä:

Jauhelihapihvit inkiväärillä ja vuohenjuustolla (6-8 pihviä)

TARVITSET

  • Paistinpannu
  • Kulho
  • Lasta
  • Raastin (mieluiten parmesaaniraastin tms.)
  • Leikkuulauta
  • Veitsi
  • Uunivuoka
  • 400 g jauhelihaa
  • 1 kananmuna
  • ½ prk ranskankermaa
  • 2 valkosipulinkynttä, murskattuna
  • 1 kuivattu chili, murskattuna
  • 1 cm paksu pala inkivääriä, raastettuna
  • n. 100 g vuohenmaitojuustoa (soignon)
  • suolaa ja mustapippuria maun mukaan
  • voita paistamiseen
  1. Ota jauheliha huoneen lämpöön n. puolituntia ennen valmistusta.
  2. Lämmitä uuni n. 200 C.
  3. Sekoita kulhossa kananmuna, ranskankerma,  valkosipuli, chili, inkivääri ja mausteet.
  4. Vaivaa jauhelihaa kananmunaseokseen niin kauan että rakenne tasoittuu. Muotoile pihveiksi.
  5. Kuumenna pannu ja sulata voi täydellä teholla.
  6. Paista pihvien pinnat ruskeiksi ja nostele pihvit vuokaan.
  7. Viipaloi ja paloittele vuohenjuusto ja aseta pihvien päälle.
  8. Laita uuniin n. 15 min tai kunnes kypsiä.

Valkokaalia, porkkanaa ja ananasta paistettuna (kahdelle lisukkeeksi)


  • Lasta
  • Paistinpannu
  • Veitsi
  • Leikkuulauta
  • Juustohöylä
  • (Kuorimaveitsi)

  • 1 iso porkkana
  • n. 100 g valkokaalia
  • 4 ananasrengasta
  • (appelsiinimehua)
  • suolaa, mustapippuria, chiliä rouhittuna
  • voita tai oliiviöljyä paistamiseen

  1. Kuori porkkana ja leikkaa siitä sitten pitkiä lastuja juustohöylän avulla (aivan kuin kuorisit sitä edelleen). Halutessasi voit vielä kaventaa lastuja veitsellä.
  2. Siivuta valkokaali mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi.
  3. Kuumenna pannu ja nokare voita/loraus öljyä, paista porkkanaa ja kaalia koko ajan käännellen kunnes alkavat pehmetä. Paiston alkuvaiheessa lorauta sekaan ananasmehua ja appelsiinimehua.
  4. Lisää ananasrenkaat pannuun ja paista molemmilta puolilta kullan värisiksi.
  5. Mausta suolalla, pippurilla ja chilillä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti